Sirpakan tapahtumat

Sirpakan toiminta on maksutonta.

Velkamessut

Torstaina 24.1.2019 klo 11 – 14 Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa

Messujen tarkoituksena on madaltaa velkaantuneiden kynnystä hakea apua. Messuilla jaetaan tietoa siitä, miten omaa tilannettaan voi lähteä selvittämään, mitä palveluja siihen on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan.

Messuja organisoi JST ry:n Työttömien Sirpakka-toiminta.

Messuilla ovat mukana mm: Intrum Justitia, Jyväskylän Katulähetys, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö, Jyväskylän seurakunta, Keski-Suomen Kuluttajat ry, Keski-Suomen Martat ry, Keski-Suomen ulosottovirasto, Kuluttajaliitto ry, Rahattomat ry, Takuusäätiö, Työttömien Sirpakka -toiminta ja Yleinen edunvalvonta.

Köyhyystutkija Jouko Karjalainen luennoi suomalaisesta köyhyydestä.

Messuilla on mahdollisuus keskustella vapaaehtoisten talous- ja velkatukihenkilöiden kanssa omasta tilanteestaan.

Lisätietoja: Tapahtumatiedottaja Satu Kortelainen, 044 713 6393, satu.kortelainen@jstry.fi

TalousTsemppari -koulutus ammattilaisille

23.1.2019 klo 10 - 12 Kansalaistoiminnankeskus Matara Tourujoki-sali, Matarankatu 6 B

Koulutus on suunnattu järjestöjen ja seurakuntien ammattilaisille, jotka kohtaavat talousvaikeuksissa olevia ihmisiä.

Koulutus on osallistujille maksuton ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Koulutuksen sisältö koostuu mm. seuraavista teemoista:

• Talousvaikeudet ja ylivelkaantuminen ilmiönä
  • Arjen raha-asioiden hallinta
  • Velkatilanteen selvittely
  • Velkojen järjestelykeinot ja järjestelyjen edellytykset
  • Takuusäätiön palvelut ja tukimateriaalit

ILMOITTAUTUMINEN 17.1.2019 mennessä:

Ilmoittautumisen yhteydessä voit jättää ennakkokysymyksen kouluttajille aiheesta, jota toivot koulutuksessa käsiteltävän tarkemmin.

LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA:

Taina Rajanen
Takuusäätiö, aluekoordinaattori
046 851 4529,
taina.rajanen@takuusaatio.fi

Tsemppiä talouteen --koulutus

23.1.2019 klo 13 -14:30 Kansalaistoiminnankeskus Matara Tourujoki-sali, Matarankatu 6 B

Koulutus tarjoaa tietoa taloudenhallintaan ja velkaantumiseen liittyvistä asioista sekä Takuusäätiön tuottamista materiaaleista. Koulutus on suunnattu järjestöjen ja seurakuntien vapaaehtoisille, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki, joita aihe kiinnostaa.

Takuusäätiö järjestää koulutuksen yhteistyössä Jyvässeudun Työllistämisyhdistys ry:n kanssa. Koulutus on osallistujille maksuton ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

ILMOITTAUTUMINEN 17.1.2019 mennessä:

sirpa.nieminen@jstry.fi tai puh. 040 701 1662